Pesto Soslu Makarna 'Lezzeti yüksek kalorisi düşük makarna tarifi'

Pesto Soslu Makarna 'Lezzeti yüksek kalorisi düşük makarna tarifi'
Pesto Soslu Makarna tarifi lezzetli ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır?

MALZEMELER

300 gr brokoli, çiçeklerine ayrılmış

300 gr makarna (tercihinize göre midye, burgu veya spagetti kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı çam fıstığı

1 büyük demet taze fesleğen

1 büyük diş sarımsak

2 yemek kaşığı kadar ince şekilde rendelenmiş parmesan peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr kiraz domates, ikiye bölünmüş

YAPILIŞI

Bir tencerede hafif tuzlu suyu kaynatın.

Brokolileri bu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın.

Haşlandıktan sonra delikli bir kaşıkla brokolileri sudan alın ve bir kenara koyun.

Aynı tencerede makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin.

Makarna pişerken fesleğenli pesto sosu hazırlamak için, çam fıstığı, taze fesleğen, sarımsak, rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

İhtiyaca göre karabiber ve biraz tuz ekleyin.

Tencereyi orta ateşe alın. İkiye bölünmüş kiraz domatesleri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin veya domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Makarnayı süzüp, hazırladığınız brokoli pesto sosu ve domateslerle karıştırın.

Gerekirse, sosun kıvamını ayarlamak için biraz makarna suyu ekleyin.

Servis tabaklarına makarnayı alın ve yanında çıtır bir yeşillik salata ile sunun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.