Özel yurtlar yüzde yüz zamlandı

Özel yurtlar yüzde yüz zamlandı
Devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için özel yurt fiyatları geçen seneye göre yüzde yüz zamlandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından henüz tercih aşamasına geçilmedi ancak şehir dışında eğitim görecek öğrencilerin yurt telaşı şimdiden başladı.

Aileler ve gençler bugünlerde eğitim kalitesinin yanında barınma maliyetini de düşünüyor. Devlet yurtlarına yerleşmeyen öğrenciler özel yurt ya da kiralık ev bakıyor.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, kiralık konut piyasasında yaşanan arz sorunu nedeniyle bu yıl özel yurtlara ilginin artması bekleniyor.

yurtlarfiyatlar.com'un kurucusu Tuğrul Arslan, temmuz ayı verilerine göre Türkiye genelinde özel yurt fiyatlarının önceki yıla göre ortalama yüzde 85 ila yüzde 105 arasında artış gösterdiğini aktardı.

"320 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR"

Arslan, "21 il üzerinden yaptığımız araştırmaya göre yıllık fiyatlar 20 bin liradan başlıyor, 320 bin liraya kadar çıkıyor. Üç büyük ile bakarsak yıllık yurt bedeli İstanbul’da 40 bin, Ankara’da 45 bin, İzmir’de ise 55 bin liradan başlıyor” dedi.

Mevcut öğrenciler için fiyatların yönetmeliklere göre belirlendiğini belirten Arslan “Haziran verilerine göre, mevcut öğrencilere yapılabilecek artış oranı en yüksek yüzde 78.27” dedi.

Fiyat artışlarının sürmesini beklediklerini dile getiren Arslan, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıldan bu yana asgari ücrete yapılan artış ile kira, enerji, gıda ve temizlik giderlerindeki fiyat artışları yurtların da fiyatlarını artırmasına yol açtı. Bu kalemlerde yaşanacak olası değişimler yurtların fiyatlarına yansıyacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.