Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam
Memur zammı düzenlemesinin Meclis’ten geçmesinin ardından milyonlarca öğretmen ek ders ücretine de ek zam yapılmasını talep ediyor.

Ümit GÜLÇİÇEK/ KAMU SON HABER

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, öğretmenlerin sorunlarını masaya yatırdı. Öğretmenlerin sorunları arasında ek ders ücretleri de yer aldı. 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak olan Toplu Sözleşme Masası'nda ücretlerine ilave bir zam talep edilmesi bekleniyor.

Memur zam düzenlemesi Meclis'ten geçti ve bu düzenleme kapsamında öğretmenlerin ek ders ücretlerine ek zam yapılacak. Yapılan düzenleme, ana maaşlara yüzde 17.55 oransal zam ve 8.077 TL seyyanen zam olarak yansıyacak. Ancak öğretmenlerin ve diğer meslek gruplarının ek gelir kalemlerine yönelik yüzde 17.55 oransal zam yapılacak olması, ek ders ücretlerine ilave bir zammın da geleceği beklentisini doğurdu.

Yapılan düzenleme sonucunda öğretmenlerin ek ders ücretleri yüzde 15 vergi dilimine göre 60.10 TL olarak belirlendi. Ancak bu düzenleme öğretmenler arasında ciddi eleştirilere yol açtı ve ek ders ücretlerine ilave zam yapılması talepleri ortaya çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.