Getir Avrupa'dan bir bir çekiliyor: Listeye 4 ülke eklendi

Getir Avrupa'dan bir bir çekiliyor: Listeye 4 ülke eklendi
Türkiye ve Avrupa'da hızlı bir yükselişe geçen Getir'in İngiltere ve Fransa'dan sonra 2 ülkeden daha çekileceği belirtildi.

Patronlar Dünyası'nda yer alan bilgilere göre, Getir firmasının ABD ve Avrupa'da finansal sorunlar yaşadığı iddia edildi. Geçtiğimiz ay İspanya ve Fransa'da kepenk indiren Getir'in İtalya ve Hollanda'dan de çekileceği bildirildi. Firmanın motor, kask, scooter ve bisiklet gibi bazı mal varlıklarını da müzayede satışa çıkardığı belirtildi.

Getir’in İngiltere biriminde bazı varlıkların müzayede ile satıldığı bilgileri geliyor. Türkiye’nin ilk decacorn’u yani 10 milyar dolar üstü değer kazanan girişimi olan Getir, geçen hafta İngiltere’deki birimine ait bazı soğutma ünitelerini hatta kuryelerin kullandığı scooter, kask ve bisikletleri müzayedeye çıkardı. Getir’in ayrıca bazı depoları da kapattığı İngiliz medyasında yer alan bilgiler arasında. Alman Handelsblatt gazetesi Getir’in hızla girdiği bazı pazarlardan hızla çıktığını, Hollanda ve İtalya'dan da çekilebileceğini duyurdu.

KÖRFEZ SERMAYESİ LİDERLİK EDECEK

İngiltere, İspanya gibi ülkelerde rakiplerini satın alan Getir, son olarak geçtiğimiz yılın sonunda Alman rakibi Gorillas’ı 1.2 milyar dolara bünyesine katmıştı. Geçtiğimiz haftalarda duyurduğumuz haberde Getir’e yeni sermaye girişi için finansman turuna çıkılacağı, bu tura da BAE’nin en büyük fonlarından Mubadala’nın liderlik edeceğini duyurmuştuk. Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Mohamed bin Zayed Al Nahyan’ın yönettiği 370 milyar dolarlık varlığı bulunan Mubadala’nın liderlik edeceği yatırım turuyla Getir’e yaklaşık 500 milyon dolarlık sermaye enjekte edilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.