Otomobil sahiplerini şok eden karar! Bu tarihten itibaren tüm araçlarda yasak olacak!

Otomobil sahiplerini şok eden karar! Bu tarihten itibaren tüm araçlarda yasak olacak!
Avrupa Birliği otomobil üretiminde 2024 yılından itibaren krom kaplama kullanımını yasaklama kararı aldı.


Araçlarda üst sınıf görünümü sağlamanın en çok tercih edilen yöntemlerinden olan krom kaplamaların yerine yeni bir malzeme kullanılacak.

AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR

Krom kaplamaların yasaklanmasının ardından otomobil üreticileri premium malzeme görünümünü vermek için yeni bir malzeme arayışına girecek.
Krom kaplama işlemi sırasında havaya salınan emisyonların akciğer kanserinin gelişimine katkıda bulunduğu öne sürülüyor. Raporda bu emisyonların dizelden 500 kat daha zehirli olduğu belirtildi.

Zararlı emisyonu azaltmak için başka kimyasal duman bastırıcıların kullanması gündemdeydi ancak bunlar da yüksek derecede toksik maddeler içerdiği için sağlık konusunda yine zararları olacaktı.

MUTFAK EŞYALARINDA DA KULLANILIYOR

Krom kaplama sadece otomobillerde değil mutfak, aydınlatma, banyo gibi birçok günlük hayatımızda kullandığımız eşyada da yapılıyor.

Renault'un tasarımcısı Gilles Vidal "çevre dostu malzemeler kroma alternatif olabilir." dedi. Fransız markanın otomobillerinde arduvaz ve mantar kaplamaların yanı sıra %60 oranında geri dönüştürülmüş alkantara kullandığını kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.