Resimdeki hırsız kim? Bu testi kimse çözemiyor

Resimdeki hırsız kim? Bu testi kimse çözemiyor
Zeka bulmacaları meydan okumalarından hoşlananlar için bu sefer yüksek zeka düzeyinde bir bulmaca ile geldik. Resimdeki hırsızı bakalım bulabilecek misiniz?

Bu zeka bulmacası IQ testinin zorluğu, duygularınızı ve beyin çalışmanızı hızlı bir şekilde yanıtlamak için tüketecektir. Aşağıdaki zeka bulmacasına cevap verebilmek için dikkatli, kapsamlı bir göze ve maksimum gözleme ihtiyacınız var.

Bu süper zor zeka bulmacasını cevaplayabilmek ve çözebilmek için beyin çalışmanızı kullanın. Yüksek düzeyde zekanız varsa, bu meydan okuma sizin için çok daha kolay olacaktır.

Aşağıdaki resimde hırsız kim? Hikayeyi okuyun ve mantıksal dedektif bulmacasını çözün.

0x0-bu-testi-kimse-cozemiyor-katil-kim-1522957332134.jpg

Adam işe gitmeden önce masanın üstüne 100 dolar bırakmıştır. İşten eve döndüğünde paranın koyduğu yerde olmadığını görür. Gün boyu evde olan 3 kişiye sorduğunda;

Aşçı, parayı güvenli olsun diye kitabın altına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para orada yoktur.

Hizmetçi, parayı güvenli olsun diye kitabın 10 ve 11. sayfaları arasına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para 10 ve 11. sayfaların arasında da yoktur.

Elektrikçi, parayı 10. ve 11. sayfaların arasından alıp güvenli olsun diye 11. ve 12. sayfalar arasına koyduğunu söyler.

Adam evdekilerin bu sözlerinin ardından parayı kimin çaldığını hemen tespit eder. Hırsız kimdir?

İşte cevabı:

0x0-bu-testi-kimse-cozemiyor-katil-kim-1522957332134.jpg

Hırsız elektrikçidir. Çünkü adam kitabın 10. ve 11. sayfalarını kontrol etmiştir. Elektrikçinin söylediği 11. ve 12. sayfalar ise aynı yaprağın iki farklı yönü olduğu için arasına para saklamak imkansızdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.