Atatürk dizisinin Disney Plus'a faturası ağır oldu

Atatürk dizisinin Disney Plus'a faturası ağır oldu
Atatürk diziyle ilgili alınan kararın Disney Plus'a faturası ağır oldu. Hem abone sayısı düştü hem de App Store üzerinde Disney Plus uygulaması 1,1 puan geriledi.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Disney Plus, geçtiğimiz ay platformda yer alan tüm orijinal Türk yapımlarını Türkiye dışındaki ülkelerden kaldırmıştı. Bu kararın ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının konu alındığı Atatürk dizisini de sadece Türkiye'de yayınlama kararı alan Disney Plus, eleştirilerin odağına oturdu. Atatürk diziyle ilgili alınan kararın Disney Plus'a faturası ağır oldu. Hem abone sayısı düştü hem de App Store üzerinde Disney Plus uygulaması 1,1 puan geriledi.

DİSNEY’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Büyüyen tepkilerin ardından Disney Plus, "Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var" açıklamasında bulunmuştu.

ABONELİKLER İPTAL EDİLDİ

Kısa sürede sosyal medyanın da etkisiyle tepkilerin çığ gibi büyüdüğü platforma abone olanlar, teker teker aboneliklerini iptal etmeye başladı. The Spectator Index'in açıkladığı veriye göre Disney Plus, son üç ayda dünya genelinde yaklaşık 11,5 milyon abone kaybetti. Kısa sürede milyonlarca abone kaybeden Disney Plus'ın bu düşüşünde aldığı Atatürk kararının da etkili olduğu düşünülüyor.

PUANI GERİLEDİ

Ayrıca Disney Plus Atatürk dizisiyle alakalı karar almadan önce App Store üzerinde 4,6 puan almıştı. Kararın açıklanmasının ardından tepki çeken Disney Plus uygulamasının 1,1 puana gerilediği ortaya çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.