Otomobil devi Türkiye pazarına giriyor

Otomobil devi Türkiye pazarına giriyor
Dünyanın en çok elektrikli araç satışını gerçekleştiren Build Your Dreams (BYD) şirketi Eylül ayında Türkiye’de otomobil pazarına giriş yapacak.

Dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası unvanına 2022'de sahip olan Build Your Dreams (BYD), 2023’ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek adından söz ettirmeye devam etti. 5 milyonuncu yeni enerji aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede ilk ulaşan üretici olarak önemli bir kilometre taşına daha imza attı. Geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kuruldu. BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30’un üzerinde ülke ve bölgede otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerinin dahil olduğu bir iş hacmine sahip.

BYD Auto ise BYD’nin otomotiv kuruluşu olarak 2003 yılında kuruldu. Global olarak çevreci teknolojileri otomobillere adapte etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştiriyor.

Elektrikli araçlar ve bataryalar konusunda uzman olan şirket, Çin’de üst üste 9 yıldır, globalde ise son 2 yıldır en fazla yeni nesil enerjili (elektrikli ve plug-in hibrit) binek araç satan marka olmayı başardı. Merkezi Hollanda'da bulunan BYD Avrupa ise BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı merkezi olarak Avrupa’da konumlandırıldı. BYD Türkiye yapılanmasının başına ise otomotiv dünyasının deneyimli ismi İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin Türkiye pazarında tüm operasyonlardan sorumlu genel müdür olarak görev alacak.

TÜRKİYE PAZARINA NE ZAMAN GİRECEK?

BYD'nin Türkiye pazarına eylül ayı içinde çıkması ve tüm elektrikli modellerini satışa çıkarması bekleniyor.

Kaynak: CNN Türk

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.