Müdür Oktugan cinayetindeki detaylar akıllara durgunluk verdi ’17 yaşındaki liselinin yaptıkları ‘yok artık’ dedirtti

Müdür Oktugan cinayetindeki detaylar akıllara durgunluk verdi ’17 yaşındaki liselinin yaptıkları ‘yok artık’ dedirtti
Türkiye'yi yasa boğan müdür Oktugan cinayetinin faili 17 yaşındaki Y.K.'nin, cinayete kadar uzanan karanlık geçmişi gün yüzüne çıktı.

İstanbul'da 7 Mayıs'ta yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan müdür Oktugan cinayetinin faili 17 yaşındaki Y.K.'nin, cinayete kadar uzanan karanlık geçmişi ortaya çıktı. Y.K.'nin, son bir yıl içinde 3 farklı okulda disiplin suçu işlediği ve hatta bir okulda çardak yaktığı öğrenildi.

TARTIŞMADAN SONRA HUSUMET BESLEDİ

Y.K.'nin, Oktugan'dan disiplin cezaları ve aralarında geçen tartışma nedeniyle husumet beslediği anlaşıldı. Savcılığın sevk yazısında, Y.K.'nin Aralık 2023'te Oktugan'ı silahla hayati bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi.

"YAŞADIKLARIMI KENDİME YEDİREMEDİM"

Y.K., savcılıkta verdiği ifadesinde Oktugan'la yaşadığı tartışmayı ve olay günü yaşananları anlattı. Y.K., Oktugan'ı öldürmeyi planladığını ve 4 Mayıs günü 10 bin lira karşılığında aldığı tabanca ile okula gittiğini itiraf etti. Y.K., ifadesinde amacının Oktugan'ı öldürmek değil, dövmek olduğunu savundu. Olaydan sonra eve dönüp börek aldığını ve silahı Alibeyköy Barajı'na attığını söyledi.

aw198924-03.jpg

İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ

Y.K.'nin, cinayetten önce de disiplin kurallarına aykırı hareketler işlediği ortaya çıktı. Bu eğitim öğretim yılının başında Eyüpsultan'da kapanan bir özel okulda öğrenci olan Y.K., Eylül ayında okulda sigara içtiği ve aynı gün okul bahçesindeki çardağı yaktığı iddia edildi.

CİNAYET SIRASINDA BAŞKA OKULDA KAYITLIYDI

Y.K., cinayet işlenmeden 2 ay önce Eyüpsultan Özel Final Akademi Anadolu Lisesi'ne nakil aldı. Kısa bir süre sonra burada yaptığı davranışlar nedeniyle müdür İbrahim Oktugan'la karşı karşıya geldi. Y.K., cinayetin işlendiği günlerde aslında başka bir özel okulda kayıtlı öğrenci olduğunu söyledi.

aw198924-01.jpg

NE OLMUŞTU

Y.K., 7 Mayıs'ta Oktugan'ı odasında silahla vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Oktugan hayatını kaybederken, Y.K. gözaltına alındı. Nöbetçi hakimlikçe 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.