Okula giden çocuklar tehlike altında

Okula giden çocuklar tehlike altında
Anne babalar dikkat! Yapılan araştırmada okula giden çocukların tehlike altında olduğu ortaya çıktı.

Okulların açılmasıyla birlikte okula giden çocuğunuz sosyal ortamlarda ne kadar güvende? Ebeveynlerin çocuklarının konumunu harita üzerinde anlık olarak takip edebilmelerini sağlayan mobil uygulama Findmykids’in, akran zorbalığı üzerine Türkiye’de gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Binden fazla Findmykids kullanıcısı ebeveynin katıldığı araştırmaya göre, Türkiye’de ilk, orta ve lise eğitimi almakta olan her beş çocuktan biri okulda akran zorbalığına maruz kalıyor.

1676251373355-ozz.jpg

Findmykids’in bu konu ile ilgili yaptığı araştırmada; anne babaların yaklaşık yüzde 21’i çocuklarının okulda akran zorbalığının kurbanı olduğunu belirtti.

Okulların açılmasıyla birlikte genellikle fark edilemeyen akran zorbalığına maruz kalan çocukların sayısı oldukça şaşırttı.

Araştırmaya katılan anne babaların yaklaşık yüzde 21’i çocuklarının okulda akran zorbalığının kurbanı olduğunu belirtti. Findmykids’in Türkiye’deki kullanıcıları arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, okul çağındaki her beş çocuktan biri akran zorbalığına uğruyor.

Anne babaların yüzde 3’ü ise kendi çocuğunun zorbalık yaptığını düşünüyor. Ebeveynlerin yüzde 72’si, “Çocuğum zorbalığa maruz kalırsa fark ederim” düşüncesinde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.