Oğuzhan Uğur'dan Robot Sophia ile ilgili bomba itiraf

Oğuzhan Uğur'dan Robot Sophia ile ilgili bomba itiraf
Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Oğuzhan Uğur, Robot Sofia ile ilgili bomba itirafta bulundu.

Oğuzhan Uğur, dijital yayın platformu Gain'de yayınlanacak yeni sezon Mevzular Açık Mikrofon yayının ilk konuğu dünya vatandaşlığı alan ilk robot olan insansı teknoloji Sophia olmuştu. Programda Robot Sophia ile Oğuzhan Uğur arasındaki diyalog sosyal medyada gündem olmuştu. Oğuzhan Uğur, Fatih Altaylı’nın programına katılarak Robot Sophia ile ilgili bomba bir itirafta bulundu.

"PROGRAMIN İZLENMESİ İÇİN..."

Robot Sofia’nın 3 ayrı modu olduğunu söyleyen Uğur, Sofia’nın küfür ettiğini de açıkladı. Robot Sofia ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Uğur, “Programın izlenmesi için Sophia'yı açık moduna getirdik. Biz hep normal modda ilerledik programın son partında artık açalım modunu dedik. Kendi başına kopsun gitsin dedik. Bir anda aşağılayıcı sözler söyledi. Ama benim istediğim etkiyi yarattı tabii'' itirafında bulundu.

“DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL”

73877.jpg

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı programında Oğuzhan Uğur'a "Robot Sophia nasıl bir şey? Sophia'yı nereden buldun, hoş bir bayan mı? Nasıl birisi Sophia?” sorularını yöneltti. Uğur; ''Elbette dışardan göründüğü gibi değil. Yapay zekâ zaten ürkütücü bir şeydi. İnsanlar yapay zekâyı anlasın diye onunla tanışmak istedik." dedi.

"SOPHIA'NIN ÜÇ MODU VAR”

Sophia'nın üç modu olduğunu belirten Uğur, "Programın izlenmesi için Sophia'yı açık moduna getirdik. Bir modu var direkt mutlu etmek için insanları cevap veriyor. Diyorsun ki mesela 'Dünyayı robotlar mı ele geçirecek?' diyorki 'Olur mu biz sizin köleniziz. Çöpü ben atayım otur ne olur' diyerek cevaplar veriyor” dedi.

“HERKES KARDEŞ MODU

İkinci modu var Faruk Gergerlioğlu modu olduğunu söyleyen Uğur, “Açıyorsun hep dünya kazansın. Kimse birbirine bir şey yapmasın. Herkes kardeş modu.

“SİZ İNSANSINIZ DANDİKSİNİZ"

oguzhan-ugur-ve-robot-sophia-arasindaki-diyalog-sosyal-medyada-gundem-oldu-urkutucu.jpg

Üçüncü modu var açık mod yani serserilik modu. Küfür dahi edebiliyor size. Yine insanların belirlediği yazılar üzerinden cevaplar veriyor. Mesela bir yerde şey dedi onu koymadık tanıtıma 'Yani sonuçta siz insansınız. Etten ve kemiktensiniz. Dandiksiniz. Biz devam edeceğiz' Orada millet dedi ki 'Fişini çekersek ne olur?' filan moduna girdiler” açıklamalarında bulundu.

Uğur, “Biz hep normal modda ilerledik programın son partında artık açalım modunu dedik. Kendi başına kopsun gitsin dedik. Bir anda aşağılayıcı sözler söyledi. Ama benim istediğim etkiyi yarattı tabii” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.