Ankara'ya meteor düştü: Geceyi gündüz gibi aydınlattı

Ankara'ya meteor düştü: Geceyi gündüz gibi aydınlattı
Sosyal medyada, gece saatlerinde Ankara çevresine meteor düştüğü duyuruldu.

Sosyal medyada bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşımda, Ankara ve çevre illerde çok net ve parlak bir meteor düşüşü gözlemlendi.

“23.39’da Ankara semalarından gözlenen meteor” başlığıyla yayınlanan video dikkat çekerken yabancı internet siteleri de başka videoyla Ankara semalarına düşen meteor haberine yer verdi.

Yabancı haber sitesi BNN Network de olayı, yine bir sosyal medyada kullanıcısının ifadeleri ve çektiği fotoğraf ve video eşliğinde duyurdu.

Instagram hesabından da paylaşım yapan site "Ankara'daki son hava olayı, geçen hafta Türkiye'nin doğu kesiminde, özellikle de Erzurum ilinde ve Gümüşhane ilinde meydana gelen meteor yağmuru haberlerinin hemen ardından geldi." notunu düştü.

Konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

METEOR NEDEN DÜŞER?

Asteroit ya da göktaşı, çeşitli gök cisimlerinden kopmuş küçük kaya parçalarıdır.

Meteor, meteorit, göktaşı, meteoroit veya halk arasında kayan yıldız-düşen yıldız, yıldız kayması, küçük boyutlu bir kuyruklu yıldız ya da asteroit veya diğer cisimler kaynaklı çarpışmalar nedeniyle uzayda savrulan cisimlerin, Dünya'nın üst atmosferindeki hava molekülleriyle çarpışarak akkor haline geldikten sonra hızlı hareketiyle ve bazen de ardından parlayan bir materyal saçan bir ışık çizgisi oluşturarak Dünya atmosferinden görünür bir şekilde geçen enkaz parçalarıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.