ChatGPT'nin geliştiricisi bir bir açıkladı: Öğrenciler durum hiç de sandığınız gibi değil!

ChatGPT'nin geliştiricisi bir bir açıkladı: Öğrenciler durum hiç de sandığınız gibi değil!
ChatGPT'nin geliştiricisi, yapay zeka ile ödev yapmayı tercih eden veya düşünen öğrencileri yakından ilgilendiren kritik açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Piyasaya çıktığı tarihten günümüze kadar sürekli ve hızlı bir şekilde yenilenen ChatGPT, milyarlarca kullanıcı tarafından farklı şekillerde kullanılmaya başlandı.

Hemen her şeyi gerçekleştirebilen yapay zeka, öğrencilerin de dikkatinden kaçmadı ve ChatGPT, ödev yapma konusunda yardım araçlarında biri haline gelmeye başladı.

13-001.jpg

OPEN AI'DAN AÇIKLAMA

Günden güne hemen her çalışma kapsamında kullanılmaya başlanan ChatGPT'ye ilişkin geliştiricisi Open AI'dan özellikle öğrencileri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi.

56456-001.jpg

Eğitim alanında kullanılmaya başlanan yapay zekaya ilişkin yeni yazısında OpenAI uzun süredir uzmanlar tarafından tartışılan konuyu doğruladı.

345.webp

YAPAY ZEKA GÜVENİLİR DEĞİL

Şirketten yapılan yazılı açıklamada yapay zekayı algılayan dedektörlerin güvenilmez olmadığı belirtildi. Şirket, ChatGPT ile oluşturulan metinlerin ayırt edilemez olduğunu açıkladı.

123.jpg

YAPAY ZEKA DEDEKTÖRLERİ NEDİR?

Yapay zeka dedektörleri, bir metnin insan mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını tespit etmeye yarar.

Open AI ise, hiçbir yapay zeka dedektörünün farkı güvenilir bir şekilde ayırt edemeyeceğini belirtti.

435345.jpg​​​​​​​

Öte yandan geliştirici şirket geçtiğimiz aylarda yapay zeka dedektörünü de iptal etmişti. Sadece yüzde 26 oranında bir doğruluk oranına ulaşabilen yapay zeka algılayıcılar, sessizce kaldırılmasıyla merak konusu haline gelmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.