Öğrencileri sevindiren haber geldi ‘Karne alana 10 bin TL verilecek’

Öğrencileri sevindiren haber geldi ‘Karne alana 10 bin TL verilecek’
Öğrenciler karne hediyesi verilecek. Sınıflarında dereceye giren öğrencilere teşvik amacıyla 10 bin 200 TL’ye kadar karne ödülü ödenecek.

Okullarda Cuma günü itibariyle ilk dönem sona ererken öğrencilerin iki haftalık tatili başladı. 2023-2024 yılı ders dönemi ise 5 Şubat’ta başlayacak.

Cuma günü karnelerini alan milyonlarca öğrenciye sevindirecek haber geldi. Derslerinde başarı sağlayan öğrencilere karşılık karne hediyesi verilecek.

10 BİN TL KARNE HEDİYESİ VERİLECEK

Devlet okullarında okuyan öğrencilerin başarı durumuna göre Başarı Teşvik Programı kapsamında ödeme yapılacak.

65a77bc8e14f2adf329e9951.webp

Destek programı kapsamında derece alan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri asgari ücretin yüzde 60’ına kadar karne parası alabilecek. Sınıfında dereceye giren öğrenciler asgari ücretin yüzde 60’ına denk gelen 10 bin 200 TL’ye kadar destek alabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin daha önce açıklama yapmıştı. Erdoğan’ın yaptığı açıklamada Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60 orana varan tutarda destek vereceği belirtilmişti.

15100208-728xauto.webp

Ayrıca Erdoğan’ın açıklamasının ardından bahsi geçen programda takdir teşekkür alan öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı veliler tarafından merak konusu oldu.

BAŞVURULAR DERNEKLER ÜZERİNDEN YAPILMASI BEKLENİYOR

Söz konusu karne hediyesi paraları okul aracılığı ile öğrencilere yapılacak. Her yıl iki defa verileceği belirtilen başarı teşvik ödemeleri ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde yapılacak.

648bedfc4e3fe00ca815d473.webp

Dereceye giren öğrenciler başvuruları bulundukları ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılması bekleniyor.

Ancak bu yılki ödemelere ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.