Öğrenciler KYK yurdu yerine çadırda kalacak

Öğrenciler KYK yurdu yerine çadırda kalacak
Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depreminde büyük hasar alan İskendurun'daki KYK öğrenci yurdu tadilat edilmediği için öğrenciler çadır kentlere yerleştirilecek.

Türkiye 6 Şubat'ta deprem felaketi ile sarsıldı. 6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw  ve 7,5 Mw  büyüklüklerindeki iki deprem gerçekleşti

Depremler sonucunda Türkiye'de resmî rakamlara göre en az 50 bin 783, Suriye'de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve toplam 122 binden fazla kişi ise yaralandı.

Asrın felaketi olarak nitelendiren depremlerde 11 il ekilendi.

Depremin en çok vurduğu bölgelerden olan Hatay İskendurun'da bulunan Muhyiddin İbni Arabi KYK Erkek Öğrenci Yurdu büyük hasar gördü.

Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yurdun tadilat işleri hala yapılmadı. Yurtta ise depremden önce İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri kalıyordu.

yurt-hasarli.jpg

Kısa Dalga'dan Esra Tokat'ın haberine göre, akademik takvimin 2 Ekim’de başlayacağı İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri ise okuldan ve şehir merkezinden oldukça uzak NATO çadır kentine gönderiliyor.

Üniversiteye ulaşım hattının olmadığı çadır kentte yeni dönemde öğrenciler 10 kişilik çadırlarda kalacak. Ortak tuvalet ve banyonun perdelerle kapatıldığı çadırkentte, yemekhane hakkında ise bir bilgi yok.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.