Borsa'da 8 hisseye kısıtlama

Borsa'da 8 hisseye kısıtlama
Borsa İstanbul'da aralarında eylül ayında halka arz edilen Tarkim ve Adra GYO'nun da olduğu 8 hisseye tedbir getirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul'da işlem gören 8 hisseye kısıtlama getirildi.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ATSYH payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.

banner-62.jpg

Bunun yanında ATSYH payında uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri de internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT payları, 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

TARKM payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.