Nereden geldiği belli olmayan 100 kilo insan saçı bulundu Değeri dudak uçuklattı

Nereden geldiği belli olmayan 100 kilo insan saçı bulundu Değeri dudak uçuklattı
İstanbul Esenyut'ta polis kaçak yolla getirilen saçların piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine bir süredir takibe aldığı depoya baskın düzenledi. Yabancı uyruklu kişilere ait depodan piyasa değeri 5 milyon lira olan insan saçı ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma ekipleri deponun işleteni iki yabancı uyruklu kişi gözaltına aldı.

İstanbul İl Jandarma ekipleri, Esenyurt'ta bir depoda, yurt dışından kaçak yollarla getirilen insan saçlarından protez saç yapıp piyasaya sürüldüğünü belirledi. Takibe alınan depoya operasyon düzenleyen jandarma, şüphelilerin 'merdiven altı' olarak ifade edilen depoda, laboratuvar ortamı oluşturarak insan saçından protez saç yaptıkları görüldü.

sac3.jpg

Yabancı uyruklu kişilerin merdiven altı ürettikleri protez saçları piyasaya sürmeden önce yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 100 kilogram insan saçı, protez saç yapımında kullanılan malzemeler ve yasa dışı yollarla ürettikleri protez saçtan kazanılan 20 bin dolar ele geçirildi. Konu ile ilgili gözaltına alınan H.G ile E.H adlı yabancı uyruklu kişiler, ifadelerinin alınmasının sonrasında adliyeye sevk edildi.

sac2.jpg


Diğer yandan bu iki kişinin kendilerine ait bir online alışveriş sitesi kurdukları ve protez saçları 75 bin ila 150 bin lira arasında sattıkları belirlendi. Sitede saçların profesyonel bir ekip tarafından üretildiği imajı yaratıldığı ve vatandaşların kandırıldığı belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.