Naci görür o fay hattını işaret etti

Naci görür o fay hattını işaret etti
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de yaşanan depremin ardından, "Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı” diyerek uyardı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 11.19 sıralarında Bingöl Kiğı merkezli deprem meydana geldi. Yerin 8 km altında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.2 olarak ölçüldü. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl depreminin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" uyarısında bulundu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depreme dair açıklamada bulundu.

Naci Görür’ün açıklaması şu şekilde:

“Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı”

ekran-goruntusu-2023-08-23-132127.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.