İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı belli oldu

İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı belli oldu
İBB Genel Sekter Yardımcısı Gökçe, İstanbul'da yaşayan yabancı sayısını açıkladı.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe sosyal medya hesabından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini baz olarak İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu sayısını açıkladı.

İstanbul'da 1 milyondan fazla yabancının vatandaşlık aldığına değinen Gökçe, 2017 yılından beridir bulunan yabancıların 2 kat arttığını belirtti.

Buğra Gökçe;

"İstanbulumuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı

indir.jpg

İSTANBUL'UN YÜZDE 17'Sİ YABANCI

Yurt dışı doğumlu vatandaşların toplam vatandaşlara oranı yüzde 7,2'ye çıkarken, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle birlikte İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 17'si yurtdışı doğumlular veya yabancılardan oluşuyor.

indir-1.jpg

KONUT DENGESİZLİĞİ DE BUNA BAĞLI

Ortaya çıkan bu tablo konut piyasasındaki dengesizliği de arttırıyor. Bugün yabancı nüfusunda yaşanan artış hem talebi arttırıyor hem de konut ve kira bedellerini yükseltiyor. Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakmak lazım." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.