Mutfakta doğru bilinen 10 yanlış

Mutfakta doğru bilinen 10 yanlış
Günlük yaşamda yemek hazırlarken mutfakta çok fazla zaman geçebiliyor. Ancak yemek yapmak her ne kadar keyifli olsa da farkında olmadan da bazı hatalar yapılmakta. Peki, mutfakta sıklıkla hangi hatalar yapılıyor? İşte mutfakta doğru bilinen 10 yanlış...

Zamanın büyük kısmı mutfakta geçmektedir. Ancak yemek yaparken bazı hataları fark etmeden yapabiliyoruz. İşte yanlış yapılan 10 hata...

MAKARNALAR HAŞLANMADAN SUYUNA TUZ KOYMAK

Pratikliği açısından makarna çok fazla tercih ediliyor. Ama yapılan küçük ama önemli bir detay bazen atlanabiliyor. Makarnaların suyu kaynadıktan sonra tuz atılması en doğru yöntemdir. Haşlanmaya başladıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı tuz olacak şekilde en doğru oranı yakalayabilirsiniz.

SICAK TEPSİYİ ISLAK HAVLUYLA TUTMAK

Fırından yeni çıkmış sıcak tepsiyi ıslak havluyla tutmak elinizin daha hızlı ısınmasına neden olur.

PİLAV YAPARKEN PİRİNÇLERİ KISA SÜREDE YIKAMAK

Pilav yapmadan önce pirinçleri duru suyu çıkana kadar, nişastası gidip süzgeçten şeffaf su akmaya başlayana kadar yıkamalısınız. Aksi takdirde tane tane olmayacaktır.

HAMURA SUYU YAVAŞ EKLEMEK

Hamuru yoğururken içerisine eklenecek suyu bir anda eklemeyin. Çünkü suyu bir anda eklediğinizde hamur çok cıvık ve yumuşak olacağı için toparlaması zorlaşacaktır.

l-intro-1674329921.jpg

ETİ ODA SICAKLIĞINDA ÇÖZDÜRMEYİN

Buzluktan çıkardığınız et oda sıcaklığında değil de buzdolabında çözülmesi gerekmektedir.

MANTARLARI YIKAMAMAK

Bazı kişiler, mantarların yıkandığında besin değerlerini azalttığını düşünür. Bunun için de fırça ve bezle mantarları iyice temizler. Ancak mantarları suyla temizlemek zarar vermez.

0x0-dikkat-zehirleyebilir-1501485383199.jpg

ET VE SEBZEYİ KESMEK İÇİN AYNI TAHTAYI KULLANMAYIN

Çiğ veya pişmiş et aynı tahta ile sebze kesmek çapraz bulaşmaya neden olur. Bunun yerine ikisi için de farklı tahtalar kullanmak daha hijyenik olacaktır.

HAŞLANMIŞ MAKARNAYI YIKAMAK

Haşlanmış makarnayı soğuk suyun altında yıkamayın. Süzdükten sonra direkt olarak soslayabilirsiniz.

varit-makaronyi.jpg

SÜTLÜ TATLILARDA PİŞİRİRKEN ÖNCE ŞEKER EKLEMEK

Sütlü tatlılarda şeker erken koyarsanız sütün içerisindeki protein yapısının bozulmasına sebep olur.

ET SUYUNU ÇEKMEDEN TENCEREYE SOĞAN EKLEMEK

Yemek hazırlarken en çok kullanılan malzemelerden biri kıyma diğeri soğandır. Ancak lezzetli bir yemek yapmak için sırlamayı doğru yapmak önemli. Bunun için tencereye önce kıymalarınızı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin, daha sonra soğanları ekleyin. Eğer kıyma suyunu çekmeden soğanları eklerseniz, soğanları bu suda haşlamış olursunuz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.