Kurumuş yağ lekesinden bu yöntemle kurtulun

Kurumuş yağ lekesinden bu yöntemle kurtulun
Günlük hayatımızda kıyafetlere hiç olmadık şekilde bazı lekeler bulaşabiliyor. Bu lekeler arasında inatçı olanlardan biri de yağ lekesi. Ne kadar temizlenmeye çalışılırsa da gittikçe yayılarak kötü bir görünüme bürünebilir.

Kıyafetlerde ya da masa örtülerinde istenmedik yağ lekeleri ile karşılaşabiliriz. Özellikle de kuruyan yağlar, ne kadar yıkarsanız yıkayın inatçı bir şekilde yayılır. Yağın kıyafette kuruması ile leke, asla çıkmayacakmış gibi sanılabilir. Ancak bazı yöntemlerle lekelerden kurtulmak mümkün.

KURUMUŞ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMANIN YÖNTEMLERİ

Yağ lekesinin yer aldığı bölgeye biraz karbonat dökün ve temiz bir diş fırçasıyla o bölgeyi fırçalayarak temizleyin. Burada önemli olan fırçalama işleminde sert hareket yaparsanız kumaşa zarar verirsiniz. Bunun için daha yumuşak hareketlerle kumaşa zarar gelmeyecek şekilde yapmaya çalışın.

SIVI YAĞDAN KURTULMAK İÇİN ETKİLİ YÖNTEM: TUZ

Sıvı yağ lekesini etkili çıkarabilmek için tuz kullanabilirsiniz. Yağ bulaştığı anda tuz kullanmanız, lekenin daha kolay bir şekilde çıkmasını sağlar. İlk olarak lekeli yüzeyin üzerine 10 dakika boyunca bekleyecek şekilde sofra tuzu döküp bekleyin. Süre dolduktan sonra ılık su kullanarak yumuşak hareketlerle tuzu yüzeyden çıkarın. Tüm bu işlemlerden sonra bölgenin üzerine toz deterjan dökerek 10 dakika daha bekleyin. Son aşamada ise 10 dakika sonra kıyafeti, çamaşır makinesinde düşük dereceli programda yıkayın.

0x0-tuzun-sasirtici-10-kullanim-alani-1513336473216.jpg

HASSAS KUMAŞLAR İÇİN PUDRA

Hassas kumaşlardaki yağ lekelerini temizleyebilmek için üzerine bebek pudrası döküp 10 dakika boyunca bekletin. 10 dakikanın sonunda pamuklu bir bezi ılık su ile ıslatıp lekeli bölgeye basın. Yağ, pamuklu beze geçtikten sonra ise kıyafeti, çamaşır makinesinde düşük dereceli programda yıkayın.

YÜNLÜ KIYAFETLER İÇİN NİŞASTA KULLANABİLİRSİNİZ

Yünlü kıyafetlerde içinse nişasta ile lekelerden kurtulabilirsiniz. Bunun için ilk yöntem lekenin bulunduğu bölgeye 1 yemek kaşığı nişasta dökmek ardından temiz bir bezi ılık suyla ıslatıp ve lekenin yer aldığı bölgeye bastırmak. Bu işlemle leke, beze geçecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.