Bu eser Picasso'nun tablosundan sonra rekor fiyata satıldı

Bu eser Picasso'nun tablosundan sonra rekor fiyata satıldı
Ünlü Fransız empresyonist ressam Claude Monet’in su nilüferleri serisinden 'Le bassin aux nympheas' adlı yağlı boya tablosu, dün açık artırmada 74 milyon dolara satıldı.

ABD’nin New York kentinde müzayede evi Christie’s tarafından dün yapılan açık artırmada, Claude Monet’in su nilüferleri serisinden “Le bassin aux nympheas” (1917-1919) olduğu belirtilen yağlı boya tablosu 74 milyon dolara alıcı buldu.

‘Yeniden keşfedilen bir başyapıt’ olarak değerlendirilen tablo, 1972'den bu yana aynı özel koleksiyonda bulunuyordu. Christie’s bu hafta içinde yaptığı açık artırmada ünlü sanat eserlerinin toplam satış tutarının 748 milyon doları aştığını vurguladı.

Claude Monet yaşamı boyunca nilüferleri resmetmiş ve 250'den fazla nilüfer tablosu yapmıştır. Vincent Van Gogh'un Yıldızlı Gecesi ile ‘Nilüferler’ empresyonizmin en ikonik imgesi olmuştur.

5265.png

PICASSO'NUN ÜNLÜ TABLOSU REKOR FİYATA SATILMIŞTI

Önceki gün ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satılmıştı.

Müzayede evi Sotheby’s yaptığı açıklamada “Pablo Picasso'nun başyapıtı Femme a la montre (1932), 139.4 milyon dolara ulaştı - bu, sanatçının şimdiye kadar müzayedede elde ettiği en yüksek ikinci ve bu yıl müzayedede satılan en değerli eser oldu” ifadelerini kullandı.

20. Yüzyılın en iyi bilinen ressamlarından Pablo Picasso (1881-1973), Saatli Kadın olarak tercüme edilen ‘Femme a la montre’ adlı eserinde sevgilisi ve ilham perisi olduğunu belirttiği Marie-Therese Walter’ı tasvir etmiştir.

Sotheby’s müzayede evi, tablonun sanat koleksiyoncusu Emily Fisher Landau'ya ait koleksiyonun bir parçası olarak açık arttırmaya çıkardı. Landau’nun tabloyu 1968’te satın aldığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.