Murat Kurum '130 bin can kaybı' sözlerine açılık getirdi Üstelik bu açıklamayı daha önce de yapmış

Murat Kurum '130 bin can kaybı' sözlerine açılık getirdi Üstelik bu açıklamayı daha önce de yapmış
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının 130 bin olduğunu söyledi. Kurum'un açıklaması yanlış anlaşılarak kısa sürede çok sayıda tepki aldı ve Kahramanmaraş depremlerinde ölen vatandaşlarımızın 80 bin kişi az gösterildiği şeklinde algılandı.

Gerçek ise programın hemen sonrasında ortaya çıktı. Kurum'un '130 kişi insan kaybı oldu' derken Türkiye'deki tüm depremleri kastettiği, üstelik Murat Kurum bu açıklamayı daha önceki katıldığı programlarda yaptığı ortaya çıktı.

KURUM'UM SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILDI

Murat Kurum'un, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında yaptığı açıklamaların ardından, Kurum'un sözleri yine tv100 kanalında Kübra Par'la Farklı Açılar'a programda masaya yatırıldı.

Programda Murat Kurum'um 130 bin kişi olarak açıkladığı depremde ölen kişi sayısının sadece 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini kapsamadığı, Türkiye tarihindeki tüm depremlerde kaybedilen kayıp kişi sayısı olduğu belirtildi.

Candaş Tolga Işık, programın hemen ardından İBB Adayı Murat Kurum ile konuştuğunu söyleyerek Kurum'un sözlerini yaptığı paylaşımla aktardı. Kurum'a çok konuşulan "depremde 130 bin kişi öldü" sözlerini tekrar sorduğunu söyleyen Işık, Kurum'un 130 bin sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık toplam sayısı kullandığını söylediğini ifade etti.

AFAD 50 BİN KİŞİ KAYIP VAR DEMİŞTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilimizde can kaybı olduğunu ve kayıp sayısının 50 bin 96 kişi olduğunu, 107 bin vatandaşımızın ise yaralandığını duyurmuştu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri kayıp bilgileri de AFAD'ın bu bilgileri ile kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.