Murat Kurum: Sizleri engelsiz İstanbul’a çilesiz İstanbul’a kavuşturacağız

Murat Kurum: Sizleri engelsiz İstanbul’a çilesiz İstanbul’a kavuşturacağız
AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Ramazan'ın ilk gününde "Engelsiz Gönüller İftar Sofrası" programına katıldı. Murat Kurum yaptığı konuşmada "Sizleri risksiz İstanbul’un yanında engelsiz İstanbul’a, çilesiz İstanbul’a kavuşturacağız." dedi.

Konuşmasında çalışmayan asansörlere, engellilere yönelik olmayan metrobüslere değişenen Murat Kurum engelli vatandaşlara seslenerek "İstanbul’da yaşamak özellikle siz değerli kardeşlerimiz için artık çileye, eziyete dönüştü. Her gün görüyoruz. Kullanacağınız asansörler çalışmıyor, otobüslerdeki, metrobüslerdeki engelli rampaları açılmıyor. Metrolardaki yürüyen merdivenler bakımsızlık yüzünden dolayı çalışmıyor. Kaldırımlarda engelli kardeşlerimiz için ayrılan alanlar işgal edilmiş halde. Bu yüzden biz sizlere uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz. Gönlünüz rahat olsun" dedi Murat Kurum 1 Nisan'dan itibaren engelli vatandaşlar için 'Engelsiz Seferberlik' ilan edeceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Engelsiz Gönüller İftar Sofrası" programında konuşmasına katılımcıların ramazan ayını tebrik ederek başladı. .

Ramazanda kendileri için olduğu kadar ümmetin yetim evlatları için de merhamet dilediklerini dile getiren Murat Kurum, "Özellikle zulümle, işgalle, savaşla, açlıkla mücadele eden kardeşlerimiz için de merhamet diliyoruz. Gönül coğrafyamızda yara alan her bir bölgemiz için, bu coğrafyalardaki her bir kardeşimiz için Allah'tan yardım diliyorum, kurtuluş, barış ve huzur temenni ediyorum." dedi.

engelsiz1.jpg

"BUGÜN YÜREKLERİMİZ FİLİSTİN İÇİN ÇARPIYOR"

Murat Kurum, bugün yüreklerinin Filistin için, Gazze için çarptığını söyleyerek "Bu mübarek Ramazan'da da insanlığın kalbi, gözü, kulağı Gazze'de. Gazze, ümmetin ve insanlığın sesi, nefesi, canı, kanı, yarası, derdi olmuş bir durumda. Bu ramazan ayında istiyoruz ki Gazze, insanlığın yarası değil sevinci olsun. İstiyoruz ki Gazze, insanlığın acısı değil umudu olsun, Gazze’de hukuksuzluk bitsin, Gazze'de acımasız, insanlık dışı saldırılar dursun, ablukaya son verilsin. Ramazan ayının Gazze başta alarak tüm dünya mazlumlarına barış getirmesini, huzur getirmesini, hayırlar getirmesini yüce Rabbim'den niyaz ediyorum." diye konuştu.

engelsiz2.jpg

MURAT KURUM'DAN ENGELSİZ SEFERBERLİK VURGUSU

Kentsel dönüşümün bir şehircilik vizyonu, şehri yeniden tasarlamak olduğunu vurgulayan Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken yaşam alanlarını tamamen engellilere göre tasarlayacaklarını belirtti.

Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizleri 'Risksiz İstanbul’un yanında 'Engelsiz İstanbul’a, 'Çilesiz İstanbul’a kavuşturacağız. İstanbul’da yaşamak özellikle siz değerli kardeşlerimiz için çileye, eziyete dönüşmüş durumda. Her gün izliyoruz.Kullandığınız asansörler çalışmıyor, otobüslerdeki, metrobüslerdeki engelli rampaları açılmıyor. Metrolardaki yürüyen merdivenler bakımsızlıktan nedeni ile çalışmıyor. Kaldırımlarda engelli kardeşlerimize ayrılan özel alanlar işgal edilmiş durumda. Bu yüzden biz sizlere uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz. Gönlünüz rahat olsun. 1 Nisan ile birlikte engelli kardeşlerimiz için 'Engelsiz Seferberlik' ilan edeceğiz."

İstanbul Özel Eğitim Kampüsü'nün inşasına süratle başlayacaklarını da açıklayan Murat Kurum, burada çalışacak uzmanların 7/24 engellilere hizmet vereceğini söyledi.

Murat Kurum, İstanbul'da 10 yeni engelsiz yaşam merkezi açacaklarını da duyurarak otizmliler için eğitim, bakım ve gelişim hizmetlerinin verileceği, 2 otizm merkezini Anadolu ve Avrupa yakalarında inşa edeceklerini aktardı.

Murat Kurum programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.