MİT'ten İsrail casuslarına ağır darbe '7 şüpheli yakaladı'

MİT'ten İsrail casuslarına ağır darbe '7 şüpheli yakaladı'
MİT'ten 7 İsrail casusuna operasyon gerçekleştirildi.

Alınan bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından edilinen bilgiler ışığında MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip etti. Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi aksiyonlar yaptıkları saptandı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin de aldıkları bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı belirtildi.

Bunun üzerine teyyakuza geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si kıskıvrak yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.