Bu şarkıları dinlemek boşanma sebebi sayıldı! Yargıtay'dan çok konuşulacak karar

Bu şarkıları dinlemek boşanma sebebi sayıldı! Yargıtay'dan çok konuşulacak karar
Yargıtay'dan evli çiftlerin dinlediği şarkılara yönelik yeni bir emsal karar çıktı. O tarz şarkıları dinlemek boşanma sebebi sayıldı.

İzmir'de bir çift, ilişkilerindeki müzik tercihleri yüzünden birbirlerine karşılıklı boşanma davası açtı. Mahkeme, erkeğin ikinci evliliği olan bu ilişkide eski eşe mesajlar gönderdiğini, evde eski eşi hatırlatan şarkılar dinleyerek daldığını, kadının güvenini sarsacak konuşmalar yaptığını ve ne kadar uyarılsa da bu tutumunu sürdürdüğünü belirterek onu kusurlu buldu.

Davada kadının ise hakaret, fiziksel şiddet ve kıskanç davranma gibi olayların kanıtlandığını hükmeden yerel mahkeme, bu nedenlerle boşanmaya yol açan olaylarda erkeğin "ağır", kadının ise "az kusurlu" olduğuna karar vererek, tarafların boşanmalarına hükmetti.

Ancak, İzmir 2. Bölge Adliye Mahkemesi, tarafların istinaf başvurusu sonrasında kusurları yeniden değerlendirerek farklı bir karara vardı. İstinaf mahkemesi, erkeğin eski eşine güveni sarsıcı mesajlar gönderdiğini, ortak çocuğun ihtiyaçlarıyla ilgilenmediğini, kadının ise hakaret, tehdit, fiziksel şiddet ve kıskanç davranışlarının kanıtlandığını belirtti.

Bu durumda, kadının kusurunun "ağır", erkeğinkinin ise "az" olduğu sonucuna varan istinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını bu yönde değiştirdi.

İSTİNAF MAHKEMESİNİN KARARINI BOZDU

Ancak, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi'nin verdiği karar Yargıtay'a temyiz edildi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf mahkemesinin kararını bozdu.

Gerekçede, kadına yönelik fiziksel şiddet ve erkeğin annesini evden kovma gibi olayların ardından tarafların evlilik birliğini sürdürdüğüne dikkat çekildi. Affedilen veya hoşgörüyle karşılanan eylemlerin, kadına kusur yüklenemeyeceği vurgulandı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin gerekçesinde, tarafların boşanmaya sebep olan ve gerçekleşen kusurlu davranışlarına bakılarak, güveni sarsıcı davranışlarda bulunan ve birlik görevlerini ihmal eden erkek ile eşine hakaret eden, tehdit eden ve kıskanan kadının eşit kusurlu olduğuna hükmedilmesi gerektiği belirtildi.

Bu nedenle, kadının boşanma sonucu yoksulluğa düşeceği gerçeği göz önünde bulundurularak, kadın yararına uygun miktarda yoksulluk nafakasına hükmedilmesi gerektiği ve bu talebin reddinin doğru olmadığına karar verildiği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.