Kripto paralarda silkeleme avı başladı

Pek çok yatırımcının ilgisini çeken Bitcoin, son bir yılda %124'lük rekor bir yükselişle dikkat çekti. Ancak bu yükselişin ardından sert düzeltmeler başladı. Bilindiği gibi, pek çok yatırım aracında rekor yükselişlerin ardından düşüşler yaşanabilir. Bu düşüşler sonucunda birçok yatırımcı ellerindeki varlıkları kaybedebilir. Bu nedenle bu yazımda kripto yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulunacağım.

Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 şirketin Spot Bitcoin ETF'lerini onaylamıştı. Bu onayın ardından 3 aylık bir süreçte Bitcoin, 69 bin dolarlık rekorunu kırarak 74 bin dolara kadar yükseldi.

Ancak bu yükselişin bir sonu geldi. Bitcoin, 74 bin dolara ulaştıktan sonra ani bir düşüşle 56 bin dolara kadar geriledi. Birçok kaldıraçlı vadeli işlem yapan yatırımcı, ellerindeki varlıkları kaybetti. Hatta sosyal medyada birçok kullanıcı, paralarını kaybettiklerini paylaştı.

Şimdiden uyarımı yapayım; kesinlikle vadeli işlemlere şu anda Bitcoin üzerinden girmeyin. Eğer yapacaksanız, spot fiyat alıp beklemeyi tercih edin. Çünkü Bitcoin, yarılanma sezonuna girdi ve bu sezona 70 bin dolar bandına girdi. Dönem içerisinde önemli yükselişler bekleniyor. Ancak düzeltme hareketleri de bol olacak. Bu nedenle kaldıraçlı işlem açmadan spot alım yaparak beklemeyi tercih edin. Çünkü şu anda küçük balık avlaması başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları