Miraç Kandili nedir ‘Miraç Kandili ne zaman 2024 Miraç Kandili hangi gün

Miraç Kandili nedir ‘Miraç Kandili ne zaman 2024 Miraç Kandili hangi gün
Dini inançları gereği kandilleri araştıranlar, Miraç Kandili nedir, Miraç Kandili ne zaman diye merak ediyor. Beklenen güne az bir zaman kaldı. İşte Miraç Kandili detayları…

Yüz binlerce vatandaş tarafından merak edilen Miraç Kandili nedir sorusunun yanında bir de Miraç Kandili ne zaman 2024 yılındaki kandiller ne zamana denk geliyor sorularını da sormaya başladı.

Miraç Kandili ile ilgili detaylar son günlerde en çok aratılanlar arasında yer alıyor. Dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak edilen Miraç Kandili nedir? Ne zaman olacak?

141582.jpg

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Müslümanlar için önemli günler arasında yer alan kandiller, yeni yılın gelmesiyle ne zaman olacağına dair merak edilmeye başlandı. Az bir zaman kalmışken Miraç Kandili nedir soruları sıklıkla aratılıyor.

İslam dininin önemli değerlerinden biri olan Miraç Kandili, Hz. Muhammed’in Yüce Allah’ın huzuruna çıktığı gece olarak kabul ediliyor. Dualarla karşılanan gecede, ibadetlerle sevap kazanmak isteyen kişiler, ellerini açacak.

istanbul.jpg

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

Hazreti Muhammed’in miraca yükselmesi anlamına gelen Miraç Kandili, duaların buluştuğu bir gece olarak kabul ediliyor ve Müslümanlar tarafından kutlanıyor. Hazreti Muhammed’in göğe yükseldiğinin ve Allah’ın huzuruna çıkıp geri döndüğü rivayet olunuyor.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Hicri takvime göre her yıl Recep ayının 26. gecesi anılan Miraç Kandili, Müslümanlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Peki, bu yıl Miraç Kandili ne zaman? Hangi gün?

cami1.jpg

Miraç Kandili ne zaman 2024 yılında hangi gün dualarla karşılanacak? Miraç Kandili 2024 yılında 6 Şubat’a denk geliyor.

Miraç Kandili hangi gün diye soranlar Salı günü yani 6 Şubat’ta dualarla ellerini açacak.

2024 KANDİL TAKVİMİ NASIL?

Üç ayların başlamasıyla ilk kandil, Recep ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi gerçekleşti.

Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü idrak edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.