Milyonların beklediği metro hattı için tarih verildi 'Bakan duyurdu'

Milyonların beklediği metro hattı için tarih verildi 'Bakan duyurdu'
Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği metro hattı için Bakan Uraloğlu tarih verdi.

Bakan Uraloğlu'nun yazılı açıklamasına göre, İstanbul 'Gayrettepe-Kâğıthane Metro Hattı'ndaki çalışmalar başarıyla tamamlandı. Uraloğlu, ülkemizin birçok "ilk" ve "en"e ev sahipliği yapan önemli bir proje olan 'Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son aşaması olan 'Gayrettepe Kağıthane' etabındaki işleri başarıyla tamamladıklarını duyurdu.

Bakan, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla metro hattını İstanbulluların hizmetine açacaklarını belirtti.

metro-hatti.jpg

TAKSİM – İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 41 DAKİKA OLACAK

Uraloğlu tamamlanan proje ile; 'Gayrettepe – İstanbul Havalimanı' arası seyahat süresinin 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresinin 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 45 dakika, Taksim – İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 41 dakika, Taksim – Göktürk arası seyahat süresinin 26 dakika ve 4. Levent – İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakika olacağını açıkladı.

ulastirma-bakani.jpg

GAYRETTEPE İSTASYONU, HATTIN EN DERİN İSTASYONU !

Gayrettepe İstasyonu'nun hizmete açılmasıyla birlikte, 72 metre derinliğiyle hat boyunca en derin istasyon olma özelliğini elde ettiğini ifade eden Uraloğlu, "Bu istasyonun inşası için toplamda 66,577 metreküp beton kullanıldı ve 22,824 metrekare kapalı alan oluşturuldu." şeklinde bilgi verdi.'

metro.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.