Sirkeci Kazlıçeşme metro hattı açılıyor 'Bakan duyurdu'

Sirkeci Kazlıçeşme metro hattı açılıyor 'Bakan duyurdu'
İstanbul'un ulaşım altyapısına büyük katkı sağlayacak olan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, proje tamamlandığında İstanbul'un kent içi ulaşım ağını güçlendirecek ve şehre yeni bir vizyon kazandıracak önemli bir adımın atıldığını vurguladı. Dünyanın birçok büyük şehrinde olduğu gibi, raylı sistemlerin en etkili ve hızlı ulaşım yöntemlerinden biri olduğunu belirten Uraloğlu, bu proje ile İstanbul'un trafik sorununa çözüm getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

sirkeci-kazlicesme-hatti-aa-2191664.jpg

Uraloğlu ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ülke genelinde birçok şehirde raylı sistem projelerine büyük önem verdiğini dile getirerek, İstanbul'da devam eden 8 projenin toplamda 98 kilometrelik raylı sistem hattını kapsadığını belirtti. Bugün açılacak olan Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı'nın bu projelerden biri olduğunu aktaran Uraloğlu, İstanbul'un kent içi ulaşımını güçlendiren dünyanın önde gelen raylı sistem projelerinden birinin daha hayata geçirileceğini söyledi.

İstanbul'un hızla gelişen ve büyüyen nüfusunun ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan bu tür projelerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Uraloğlu, şehrin modern ve verimli bir ulaşım altyapısına kavuşması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Gelecekte, İstanbul'un yaşamını kolaylaştıracak ve şehrin gelişimine katkı sağlayacak benzer projelerin de planlandığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.