Milyonlarca gence nefes aldıracak düzenleme '1 yıl boyunca ücretsiz olacak'

Milyonlarca gence nefes aldıracak düzenleme '1 yıl boyunca ücretsiz olacak'
Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile hayata “GençKart” uygulamasının başvuru detayları belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığının "GençKart" isimli kültür ve sanat projesi kapsamında gençler, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleriyle Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi İşletme Müdürlüğünün sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya uygulamasından yaptığı açıklama ile “GençKart” uygulamasının detaylarını duyurdu. Bakan Ersoy uygulama şartlarına ilişkin yaptığı açıklamada “18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projemiz ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz." İfadelerini kullandı.

kapak-103107.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada bu karta sahip tüm gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerini, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.