Meteorolojiden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerini yayınladı. İşte il il hava durumu...

Ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı ve yer yer oldukça bulutlu hava hakim olacak.

Batı ve Orta Akdeniz'in iç kısımları, Doğu Akdeniz, Güney ve Doğu İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Karadeniz, Batı Doğu Anadolu, Adıyaman ve Gaziantep'in batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevresinde yerel olarak sağanak yağışlar ve ara sıra gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU ŞU ŞEKİLDE:

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeyinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batısında ve kuzeyinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ve Gaziantep'in batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Tunceli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.