Meteoroloji o illeri uyardı! Kışlıkları geri çıkartın

Meteoroloji o illeri uyardı! Kışlıkları geri çıkartın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerini yayınladı. İşte il il hava durumu...

Ülkenin doğu bölgelerinde parçalı ve bazı bölgelerde yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Ağrı ve Mardin çevresinde yerel olarak sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olması tahmin ediliyor. Marmara bölgesi ile iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşumu bekleniyor. Ayrıca Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU ŞU ŞEKİLDE:

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor, özellikle bölgenin güneydoğu kesimlerinde ve Ağrı çevresinde yerel olarak aralıklı sağanak yağışlarla birlikte zaman zaman gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Bölgedeki yüksek rakımlı ve dik eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.