Mersin'de dolandırıcılık operasyonu '23 gözaltı'

Mersin'de dolandırıcılık operasyonu '23 gözaltı'
Mersin'de kopya siteler oluşturarak ilan veren ve internet üzerinden araç almak isteyenleri dolandıran bir şebekeye karşı gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi yakalandı. Şüphelilerin toplamda 180 milyon lira değerinde vurgun yaptığı belirlendi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şehirde farklı yöntemlerle dolandırıcılık faaliyetleri yürüten bir şebekeyi takibe aldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, şebeke üyelerinin sosyal medya platformlarının market bölümlerinde ve bilinen internet sitelerinde sahte linkler oluşturarak bungalov ev ve elektrikli ev aletleri gibi ilanlar verdiği, hukuk bürosundan uzlaştırmacı olarak arayıp para talep ettikleri ya da internet sitelerinden araç almak isteyenleri organize bir şekilde dolandırdıkları ortaya çıktı. Polis, kimlikleri belirlenen şüphelilerin toplamda 180 milyon lira değerinde vurgun yapmış olduğunu tespit etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyon kapsamında, aralarında suç örgüt liderinin de bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında gerçekleştirilen aramalarda ise 70 cep telefonu, 4 ruhsatsız silah, 1 para atma makinesi, farklı kişilere ait 62 banka kartı ve 120 bin TL nakit para ele geçirildi. Şüpheliler, verdikleri ifadelerin ardından emniyete götürüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.