İstanbul'da yaşamanın maliyeti dudak uçuklattı 'Bir yılda yüzde 80 artış'

İstanbul'da yaşamanın maliyeti dudak uçuklattı 'Bir yılda yüzde 80 artış'
İstanbul’da yaşamanın maliyeti kısa sürede yükseldi. İPA’nın araştırmasına göre bir yıl içerisinde yüzde 80 artış görüldü.

Yaşamını zorlu koşullarda sağlamaya çalışan vatandaşlar için maliyetler gün geçtikçe artıyor. İstanbul’da yaşamanın maliyeti de katlanarak arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) araştırma verilerine göre, İstanbul’da hareket etmek bütçeden eritiyor.

st.jpg

İPA araştırma sonuçlarına göre, bir yılda yüzde 80 artan yaşam maliyeti, 3 asgari ücrete bedel oldu. Vatandaşlar eğer 3 asgari ücretten fazla maaş almıyorlarsa İstanbul’da tek başlarına yaşamaları çok zor hale geliyor.

Verilere göre, mega kentte yaşamanın maliyeti, 2024 yılı ocak ayında geçen yılın ocak ayına göre yüzde 80,29 oranında arttı.

istanbul-001.jpg

DÖRT KİŞİLİK AİLE ÜÇ ASGARİYİ ANCAK BULUYOR

İstanbul’da dört kişilik bir aile için ortalama yaşam maliyeti ocak ayında 53 bin 58 TL olarak hesaplandı. Üç net asgari ücret ise 51 bin 6 TL’ye tekabül ediyor.

İPA'nın verilerine göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 7,93 ortalama yaşam maliyeti, ocakta bir önceki aya göre 3 bin 899 TL arttı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.