Milyonlarca kişinin beklediği ödeme yapıldı Bakan Göktaş duyurdu 'Hesapları bugün kontrol edin'

Milyonlarca kişinin beklediği ödeme yapıldı Bakan Göktaş duyurdu 'Hesapları bugün kontrol edin'
Beklenen ödemelerle ilgili bilgi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayının yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarının açıklamasını yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı vatandaşların geçimlerini sağlamaya katkı olması amacıyla şubat ayında ödenmesi beklenen aylıklar hesaplara yattı. Bakan konuyla ilgili duyuruyu yaptı, milyonlarca kişi sonunda bekledikleri ödemeyi aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaklaşık 3,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 2,8 milyar TL tutarındaki engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına ilettiklerini açıkladı.

yasli-para.webp

YÜZDE 50’YE YAKIN ARTIŞ SÖZ KONUSU

Yeni yılda beklenen ödemeler ve gelen iyileştirmeler belli olurken, ocak ayında memur maaşlarında yapılan yeni düzenlemeler ile beraber yaşlı ve engelli kişilerin alacakları ödemeler de arttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Göktaş, sosyal yardımların aylık ödemelerinin yüzde 50’ye yakın arttığının altını çizdi.

para2.webp

Bu kapsamda yaşlı aylığının 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye çıktığını söyledi. Bunun yanı sıra engellilerin maaşlarının da yükseldiğini söyleyen Bakan Göktaş “Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1874 TL’den 2 bin 797 TL’ye çıktı. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2 bin 811 TL’den 4 bin 196 TL’ye yükseldi” dedi.

para-dsfgjg.webp

TOPLAM 6,3 MİLYAR TL HESAPLARA YATTI

Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını Ocak ayında ortaya çıkan fark da dahil olarak ödediklerini ifade eden Bakan Göktaş, şubat ayının toplam 6,3 milyar TL tutarındaki engelli ve yaşlı aylıklarının hesaplara yattığını söyledi. Bakan Göktaş “Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

yasli.webp

Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının kolaylaşması adına yanlarında olduklarını ifade eden Bakan Göktaş, duyurusunu yaparak engelli ve yaşlı vatandaşlar için beklenen haberi verdi. Konuyla ilgili bakanlık tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşım yapıldı.

Vatandaşlar aldıkları ödemelerini bugün hesaplarında kontrol edebilirler.

aileeeebakanliggiiiii.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.