Doları olan o tarihte tir tir titreyecek 'Ünlü ekonomist bombayı patlattı'

Doları olan o tarihte tir tir titreyecek 'Ünlü ekonomist bombayı patlattı'
Ünlü ekonomist, dolar kurunda yaşanacakları tarih vererek açıkladı.

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir, dolar kurunda yatırım yapanları korkutan açıklamada bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bunlardan biri de son zamanlarda 30 TL sınırını aşan dolar oldu.

ZİRVEYE ULAŞTI

Dolar kurunun zirve seviyesi olarak 30,69 seviyesine kadar geldi. Pek çok yatırımcı dolar kurunun geleceği hakkında araştırmalara başladı. Uzman isimlerin ise tahminleri paylaşıyor.

ÖZDEMİR: MAYIS AYINDAN SONRA BİR DÜZELTME YAPACAKLAR

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir, dolar kuru için o seviyeyi geçemeyeceğini açıkladı. Özdemir, “Yerel seçimler sonrasında kur da bir düzenleme olacak. Seçim öncesinde 37 veya 39 kur adımlarını görebiliriz, 50 TL olmaz. Enflasyonun bir tık üstü gideceğine inanıyorum. Mayıs ayında da biliyorsunuz baz etkisiyle enflasyonda sert bir düşüş yaşanması bekleniyor, yüzde 75'i gördükten sonra 45 il 50'lere kadar gerileyecek. İşte orada dolar kurunda bir düzeltme yapacaklar” dedi.

remzi-ozdemir.webp

GOLDMAN SACHS’DA TAHMİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD’de ünlü banka dolar tahminin paylaşmıştı. Goldman Sachs, 3 ay sonrasında dolar/TL'nin 32 TL, 6 ay sonrası için ise 34 seviyesini tahmin etti. Goldman Sachs, dolar/TL'nin 2025'te 40, 2026'de 44 ve 2027'de 48 seviyesinde olmasını beklediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.