Mansur Yavaş 'Erdal Beşikçioğlu krizine' son noktayı koydu 'Fatih Altaylı canlı yayında açıkladı'

Mansur Yavaş 'Erdal Beşikçioğlu krizine' son noktayı koydu 'Fatih Altaylı canlı yayında açıkladı'
Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’ın kendisini arayarak Erdal Beşikçioğlu’nun isminin açıklanmasının ardından “Aday olmam resti çekti” iddialarına ilişkin son noktayı koyduğunu paylaştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu’nun isminin açıklanmasının ardından “Aday olmam resti çekti” iddialarına ilişkin son noktayı koydu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler de adaylarını tek tek duyurmaya başladı. Bir yandan istifalar sürerken bir yandan da ismi duyurulan adaylar ise dikkat çekmeye başladı.

mansur-yavas.webp

CHP’nin adayları arasında en şaşırtan isim ise oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Etimesgut Belediye Başkanlığı için ismi duyurulan Beşikçioğlu’nun Mansur Yavaş’ın istemediği, o aday olursa kendi adaylığını geri çekeceği iddiası gündemi sallamıştı.

ALTAYLI: SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİL

Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’a ile yaptığı telefon konuşmasında krize dair flaş açıklamalarda bulunduğunu paylaştı. Altaylı, Yavaş'ı aradığını belirtirken, Yavaş’ın ‘Erdal Beşikçioğlu aday olursa ben olmam’ dediğini hiç sanmadığını söyledi. Altaylı, Yavaş'ın adaylıktan çekildiğine dair söylemlerin ise doğru olmadığının altını çizdi.

mansur-yavas.jpeg

“YAVAŞ BU KONULARI UMURSAMIYOR”

Beşikçioğlu'nun CHP'li ve sosyal demokrat bir isim olduğunu aktaran Altaylı, popüler isimlerin partiler için genellikle önemli olmadığını, partilerin kendi gündemleri olduğunu söyledi. Altaylı, Mansur Yavaş'ın Beşikçioğlu'nun adaylık durumunu haysiyet meselesi haline getirip net bir tavır almayacağını da ön gördüğünü de belirtti. Altaylı, Mansur Yavaş'ın olgun ve ilkeli bir siyasetçi olduğunu belirtirken, Yavaş'ın bu tür tartışmaları genellikle önemsemediğini ve bu konuda açıklama yapmadığını vurguladı.

“ESKİDEN AK PARTİ TEKLİFİNİ RED ETMİŞTİ”

Gazeteci Deniz Zeyrek'in, AKP'nin Mansur Yavaş'ı transfer etmek istediği yönündeki iddialarını da cevaplayan Altaylı, bu iddiaların eski tarihli olduğunu ve Mansur Yavaş'ın AKP'nin teklifini reddettiğini açıkladı.

Altaylı, "Mansur Bey, 'AKP bana büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda teklifte bulundu. Ben o zaman kabul etmemiştim.' dedi bana." dedi.

mansur-yavas.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.