Makinistlerden grev üstüne grev '3 ayda 3'üncü kez iş bırakacaklar'

Makinistlerden grev üstüne grev '3 ayda 3'üncü kez iş bırakacaklar'
Ücret artışı görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından demiryolu makinistleri yeniden greve gidiyor.

Makinistler Sendikası ile Demiryolları arasında yapılan ücret artışı görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bunun üzerine makinistler 3 ayda 3. kez grev kararı aldı.

Alman Makinistler Sendikası'ndan (GDL) yapılan açıklamada, enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücrete zorlamak için Alman Demiryollarında çalışan makinistlerin 2 günlük uyarı grevi yapılacağı belirtildi.

İş bırakma eyleminin yük trenlerinde 9 Ocak'ta yerel saat ile 18.00’de, yolcu trenlerinde de 10 Ocak'ta saat 02.00’de başlayacağı duyuruldu. Grev 12 Ocak saat 18:00'de sona erecek.

Yapılan açıklamada, GDL’nin Noel tatilinden sonra yeni yılda birkaç gün sürecek bir grev planladığı bilgisi paylaşıldı. Ancak Alman Demiryolları tarafından Noel tatilinde grevi durdurmak için bir teklifte bulunmadığı belirtildi.

Alman Demiryolları ise mahkemeye başvurarak söz konusu grevi durdurma yönünde faaliyet yürüteceğini bildirdi.

almanyada-makinistler-yeniden-greve-gidiyor-tyie.jpgMakinistler, Alman Demiryollarına karşı 7 Aralık’ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülke genelinde 24 saatlik uyarı grevine gitmişti.

GDL’ye bağlı makinistler, daha önce 15-16 Kasım’da 20 saatlik grev de bulunmuştu.

Sendika, başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların aylıklarında 555 euro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euro kadar ödeme talep ediyor.

GDL, aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın vardiyalı çalışanlar için çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35'e düşürülmesini istiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.