'Çalışanlar toplu istifa etti' Dev şirkette maaş krizi

'Çalışanlar toplu istifa etti' Dev şirkette maaş krizi
Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından SASA Polyester'de bir grup işçi, maaşlarındaki düşüklük nedeniyle istifa etti.

Adana'da faaliyet gösteren SASA Polyester fabrikasında bir grup işçi, maaşlarında yaşadıkları düşüş nedeniyle toplu olarak istifa etti.

aw140002-01.jpg

Adana'da bulunan SASA Polyester fabrikasında çalışan bir grup işçi, son bir haftadır maaşlarının düşüklüğüne dair endişelerini dile getirmek amacıyla bir eylem başlattı.

Her gün işlerini bırakarak fabrikanın bahçesinde toplanan onlarca işçi, maaşlarındaki düşüklüğü protesto etti.

aw140002-02.jpg

İşçiler, maaşlarının artırılması talebiyle gerçekleştirdikleri eylemin, istekleri yerine gelene kadar devam edeceğini belirtti.

aw140002-03.jpg

Bugün, çözüm bulamayan bir grup işçi toplu olarak istifa etti.

İşçilerin istifa dilekçelerinde, maaşların yetersiz olduğunu belirttikleri görüldü. SASA Polyester ise konuyla ilgili olarak "sorunun çözüldüğü" açıklamasını yaptı.

SASA 9 Şubat’ta yaptığı açıklamasında şunları demişti:

SASA olarak, PTA, Elyaf, Cips ve Low Melt Elyaf tesislerimizin montajlarında yaklaşık 9 bin montaj ekibi çalışmaktadır. Bu ekipler arasında 300 çalışanı bulunan bir alt yüklenici firmada ücret zamlarıyla ilgili bir anlaşmazlık yaşanmış ve bu durum bir günlük oturumla çözüme kavuşturulmuştur.

SASA yönetimi bu sorunu çözmek adına harekete geçmiş ve alt yüklenici firma çalışanlarının iş başında olmalarını sağlayarak faaliyetlerin kesintisiz devam etmesini sağlamıştır.

2024 yılının ikinci yarısında başlamayı planladığımız yıllık 1.750.000 ton üretim kapasiteli PTA tesisimizde, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyete geçecek yıllık 367.000 ton kapasiteli Elyaf tesisimizde, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyete geçecek yıllık 330.000 ton kapasiteli cips tesisimizde ve 2025 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçecek olan yıllık 52.500 ton kapasiteli Low Melt Elyaf tesislerimizin montajlarında 9 bin çalışma arkadaşımız gece gündüz demeden çalışmaktadır.

Tüm çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyor ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna duyurulur.

sasa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.