Makarna, un ve ekmeğe dev zam

Makarna, un ve ekmeğe dev zam
Un fiyatlarının yüzde 20'ye yakın artması sonrası başta ekmek olmak üzere makarnaya da zam yolda. 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatının 13,8 TL’ye çıkması beklenirken, İstanbul'daki fırıncılar da 240 gram ekmeğin 6 TL'den 8 TL'ye çıkmasını isteyecek.

Hükümetin yeni buğday alım fiyatlarını açıklaması sonrası hızla artan un fiyatları piyasayı da olumsuz etkiledi. İstanbul Fırıncılar Odası yetkilileri, bu gelişme sonrası unun çuvalına bir günde 100 TL birden zam geldiğini ve 490 TL’den satılan 50 kiloluk unun 595 TL’ye çıktığını söylerken; bunun ilerleyen günlerde marketteki unun fiyatına da yansıyacağı belirtiliyor. İstanbul'daki fırıncılar ise gelecek ay 240 gram ekmeğin 6 TL'den 8 TL'ye çıkmasını isteyecek.

MAKARNAYA YÜZDE 15 ZAM

Makarna sanayicilerinin verdiği bilgiye göre ise, buğday alım fiyatlarındaki artış sanayicinin giderlerinde yüzde 15’lik bir artış yarattı. Bir makarna firmasının genel müdürü, buna dolara bağlı olarak enerji, nakliye ve paketleme giderlerindeki artışla birlikte asgari ücret zammının da ekleneceğini belirtti ve sanayicinin maliyetlerindeki bu artışın 1-2 ay içinde makarna fiyatlarını yüzde 15 oranında artıracağını söyledi ve bu zammın peyderpey yansıtılacağını dile getirdi.

Böylece, ülke genelinde 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatı 13,8 TL’ye çıkmış olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.