Kız Kulesi girişlerine zam

Kız Kulesi girişlerine zam
20 ay süren restorasyon çalışmasının ardından 11 Mayıs’ta yeniden ziyarete açılan Kız Kulesi’nin giriş ücretlerine zam geldi. Restorasyon öncesi 40 TL olan, seçim zamanı ise ücretsiz yapılan ziyaretler şimdi 110 TL oldu.

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi 20 ay süren restorasyonun ardından 11 Mayıs tarihinde yeniden ziyarete açılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan restorasyon sonrasında seçim dönemi ücretsiz kapılarını açan Kız Kulesi’ne seçim sonrasında giriş ücretine zam geldi. Restorasyondan önce tam giriş 40 TL olan giriş ücreti Cumhurbaşkanlığı seçimi zamanında ücretsiz yapılmıştı. Sözcü'nün haberine göre seçimin ardından Kız Kulesi giriş ücretleri 110 TL’ye çıkartıldı.

Kız Kulesi'nin tanıtım toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık. Motor da ücretsiz olacak, Mayıs sonuna kadar. Vatandaşlarımızın görebilmesi için 1 Haziran'dan itibaren de Müzekart geçerli olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.