Mail Order ne işe yarar

Mail Order ne işe yarar
Kredi kartı olmadığı durumlarda vatandaşların çözümüne Mail Order geliyor. Peki Mail Order nedir, ne işe yarar? Tüm detaylar yazımızda…

Kredi kartı kullanarak POS cihazıyla ödeme alınamadığı durumlarda başvurulan ödeme yöntemine ‘Mail Order’ denir. Eğer müşteri fiziksel olarak işletmede bulunuyorsa, genellikle kredi kartı ile yapılabilecek diğer yöntemler denenip başarılı olamadığında mail order yöntemine başvuruluyor. Bunlar kredi kartının manyetiğindeki problemler, POS cihazıyla ilgili arızalar, internet bağlantısı problemleri veya elektrik kesintisi gibi sorunlar olabiliyor.

MAİL ORDER AVANTAJLARI

Mail order yönteminin tek artısı işletme içinde yaşanan bu tip sorunlara bir alternatif oluşturmak değil; kredi kartı ile POS cihazının aynı ortamda olmadığı senaryolarda da ödeme alabilmek. Yani kredi kartını evde unutan müşteri de işletmeden kilometrelerce uzaktaki müşteri de mail order sayesinde alışverişini tamamlayabiliyor.

mail-order-nedir-odemeler-nasil-alinir.jpg

MAİL ORDER BAŞVURU SÜRECİ

Mail order süreci, ödeme öncesi kredi kartının fiziki olarak pos cihazında kullanılamamasından dolayı ödeme alacak şahsın ödeme yapacak şahsa bir mail order formu iletmesi ile başlar. Formda kişisel bilgiler, ödeme tutarı, tarih gibi alanlar yer alır. Ayrıca, formda ödeme yapılması için kredi kartı bilgileri; kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu istenir.

Form doldurulduktan sonra, ödeme yapacak şahsın imzası ve ödeme alacak firmanın kaşesi gerekmektedir. Ayrıca; firma, ödeme işlemi öncesi formda yer alan bilgileri doğrulamak adına şahsın nüfus cüzdanı fotokopisini de isteyebilir.

pos-4-1.jpg

NASIL KAPATABİLİRİM

Ödeme için kullanılacak olan kredi kartının bu işleme açık olması gerekiyor. Kredi kartları; banka müşteri hizmetleri, internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamaları üzerinden mail order için kolayca açtırılabiliyor. Farklı sebeplerden dolayı kartlarını bu yönteme kapatmak isteyenler ise yine aynı şekilde kapatma işlemini gerçekleştirebiliyor.

Mail order limiti, bu yöntemle yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta. Bu limit, kredi kartının kendi limiti ile doğru orantılı. Yani mail order için ayrı bir limit oluşturulmuyor. Kişinin kredi kartı limiti yeterli olduğu sürece mail order ile alışveriş yapabiliyor. Bu yöntemle hem tek çekim hem de taksitli alışveriş yapılabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.