Emeklilerin beklediği haber geldi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih vererek açıkladı

Emeklilerin beklediği haber geldi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih vererek açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir programda emeklilerin dört gözle beklediği iyileştirmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Emekli maaşlarına ilişkin açıklamaya yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emeklilerin beklediği haberi verdi.

Yılmaz, emeklilere ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar emeklilerle ilgili yaptıkları çalışmaları tamamlayacaklarını belirten Yılmaz, enflasyona göre ücretleri düzeltmeye çalıştıklarını aktardı.

"GERİYE İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİ KALDI"

Yılmaz İşçi ve Bağkur emeklileri ile ilgili şunları söyledi:

"Yılbaşından itibaren memurlarda seyyanen artış yapılmıştı. Yılbaşında enflasyon farkı oldukça yüksek olacak. Bu da memur emeklilerine yansıyacak. Geriye işçi ve Bağkur emeklilerimiz kalıyor. Orada da oransal artışlar, enflasyon farkı olacak. Memurunki biraz daha farklı, bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" diyen Cevdet Yılmaz en düşük emekli maaşlarına ilişkin şöyle konuştu:

"En düşük maaşı alanlarda bu yıl yüzde 114 artırdık. Asgari emekli ücretinde nisan ayında en büyük artışı yaptık. Temmuzda bir şey yapılmadı diye söylem oldu bir algı oluştu. Daha fazla imkanlarımızı zorlayarak bütün dünyadaki sıkıntılara rağmen bütün imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimize elimizden gelen en iyi desteği vermeye çalışacağız. İnşallah yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.