Mahfi Eğilmez tek soru ile iki bakanlığı tuşa getirdi 'Maserati'li polisi gören enflasyonun düşeceğine inanır mı'

Mahfi Eğilmez tek soru ile iki bakanlığı tuşa getirdi 'Maserati'li polisi gören enflasyonun düşeceğine inanır mı'
Duayen ekonomist Mahfi Eğilmez sorduğu tek soru ile emniyete tahsis edilen lüks araçlara ilişkin emniyet müdürlüğünü eleştirdi hem de 'enflasyon iniyor' açıklamalarının nasıl inandırıcılığını yitirdiğine dikkat çekti.

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda el geçirilen Maserati ve Ferrari gibi süper lüks araçların Emniyet'e tahsisi birçok eleştiri aldı ama en vurucusu Mahfi Eğilmez'den geldi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, "Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var" diye sorarken söz konusu araçlarla ne yapılması gerektiğine dair kendi önerisini de sundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirilen 23 lüks aracın mahkeme kararınca Emniyet'e verildiğini açıklamıştı.

Yerlikaya'nın paylaştığı görüntüler arasında süper lüks olarak nitelendirilen ve değeri milyonlarca lira olan Maserati, Ferrari, Mercedes ve BMW gibi dev markalara ait modeller de bulunuyordu.

BİR TEK TUHAF KARŞILAYAN BEN MİYİM?

Lüks araçların emniyete tahsis edilmesi sosyal medyada hayli tartışıldı. Konuya duayen ekonomist Mahfi Eğilmez de dahil oldu. Eğilmez, "Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının (Maserati, Ferrari, Mercedes vb.) trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor" diye sorduktan sonra tarihi bir değerlendirmede bulundu.

Mahfi Eğilmez değerlendirmesinde "Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var?" diye sordu ve "Maserati ile gelip Clio'ya ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz." ifadelerini kullandı

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN LÜKS ARAÇLARA İLİŞKİN ÖNERİ

Mahfi Eğilmez araçların Emniyet'e tahsis edilmesini eleştirirken, lüks otomobillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin de bir öneri sundu:

Mahfi Eğilmez lüks araçlara ilişkin önerisinde " Satarsınız o araçları ve bütçeye gelir yazarsınız. Sonra eğer ihtiyaç varsa her birinden gelen parayla en az 3-4 tane normal araba alır polise tahsis edersiniz. Trafik polisinin Maserati ya da Mercedes'e bindiğini gören insanlar sizce enflasyonun düşeceğine inanır mı?" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.