Emeklinin beklediği 5 bin TL haberi geldi İşte hesaplara yatacağı tarih

Emeklinin beklediği 5 bin TL haberi geldi İşte hesaplara yatacağı tarih
Çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesini öngören teklif, Meclis'ten geçti. İkramiyelerin emeklilerin hesaplarına yatacağı takvim de belli oldu.

TBMM Genel Kurulu çalışan emeklilere 5 bin lira ikrameye ödenmesini de içeren kanun teklifinini görüştü. TBMM Genel Kurulunda görüşülen torba kanun olarak bilinen teklifin çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören 55. maddesi kabul edildi.

meclisaa.jpg

AKP Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ Başkanlığında toplanan Genel Kurul torba yasanın maddelerini görüşüyor. Sıranın 55. maddeye gelmesi ile birlikte çalışan emeklilerin beklediği 5 bin liralık ikramiyenin de onayı çıktı. Peki emekliye bu 5 bin TL ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

EMEKLİNİN 5 BİN TL'LİK İKRAMİYE ÖDEMESİ TAKVİMİ DE BELLİ OLDU

Çalışmayan emeklilere yapılan ödemeden yararlanamayan çalışan emeklinin ikramiyesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarih verdi.

Çalışan emeklinin 5 bin TL'lik ikramiyesinin dahil olduğu torba yasa görüşmelerine bütçe görüşmeleri nedeni ile ara verilmişti. 5 bin TL ikramiye ödemelerinin onayı bugün Meclis'ten geçti. Sıra 55. maddenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasına sunulmasına geldi. Erdoğan'ın imzası ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanacak ek ikramiye maddesi yürürlüğe girecek.

BAKAN İKİ GÜN İÇİNDE DEDİ

Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden iki gün içinde emeklilerin hesaplarına 5'er bin lira yatırılmaya başlanacak. 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri için Resmi Gazete yayım tarihini takip eden 2 günü işaret etmişti. Bu tarih 29 Aralık ve devamındaki günlerde ikramiyelerin yatırılacağına işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.