Macaristan 19. yüzyıldan beri bu tatlıyı yapıyor 'Dünyaca ünlü yılbaşı tatlıları'

Macaristan 19. yüzyıldan beri bu tatlıyı yapıyor 'Dünyaca ünlü yılbaşı tatlıları'
Seyahat rehberi Lonely Planet, en iyi yılbaşı tatlılarını açıkladı

Yılın son gününde bütün aileyi konuk ediyorsanız ama yemekler ve tatlılar konusunda kafanız karışıksa o gün yılbaşı sofranıza, bu yıl dünya sofralarında tüketilen farklı lezzetleri konuk etmeyi deneyebilirsiniz. Binlerce kişinin görüşlerini yakından takip ettiği Seyahat rehberi Lonely Planet’ten bu yıl için fikir alabilirsiniz.

BİBİNGKA

Filipinler’de yılbaşı sofralarından eksik olmayan yumuşacık bir kek türüdür. Yıllardır geleneksel tariflerle sofralarda kendine yer bulur. Ana malzemeleri pirinç unu ve sudur. Muz yapraklarıyla lezzetlendirilir.

STOLLEN

Almanyalıların yılbaşında bayılarak tükettiği içerisinden kuruyemişler, kuru üzüm, badem ezmesi gibi malzemeler barındıran ekmek kıvamında genellikle pudra şekerle süslenen hem hafif hemde lezzetl bir kektir.

1.jpg

BEİGLİ, MACARİSTAN

Macarlara ait geleneksel bir lezzet olan beigi, 19. yüzyılın ikinci yarısında keşfedilen ve o zamandan günümüze kadar olan süreçte halkın sofralarından eksik etmediği nadir lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor İçerisinde haşhaş tohumları ya da ceviz ile kullanılıyor.

3.jpg

ROSE COOKİES, HİNDİSTAN

Gül kurabiyeleri olarak anılan bu tatlı, tam olarak kurabiye sayılmaz. Kızartılmış hamura çiçek şekli veriliyor ve bazen şekere bulanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.