LPG'ye dev zam' Akaryakıtta tabela yine değişiyor

LPG'ye dev zam' Akaryakıtta tabela yine değişiyor
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye zam yapılması bekleniyor.

Sektör kaynaklarında edinilen bilgiye göre, brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında sürekli güncellemelere sebep oluyor. Bu gece yarısından itibaren LPG fiyatlarına 81 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.

Petrol fiyatlarındaki iniş çıkışlar, benzin ve motorin fiyatlarında indirim ya da zam haberleriyle birlikte sürekli olarak vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu fiyat değişikliklerinde petrol fiyatlarının yanı sıra döviz kurlarındaki değişimler de etkili oluyor ve tüketicileri fiyat hareketlerini yakından takip etmeye teşvik ediyor.

Akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,66 lira iken benzinin litresi ortalama 40,46 lira seviyesinde bulunuyor. LPG ise 20,95 liradan satışa sunuluyor. Bu fiyatlar, günlük yaşamı doğrudan etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı ise titizlikle inceleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi sonucunda belirleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.