Kredi kartı ödeme faizleri yükseldi 'Otomatik ödeme talimatı verenler dikkat'

Kredi kartı ödeme faizleri yükseldi 'Otomatik ödeme talimatı verenler dikkat'
Bankaların otomatik fatura ödeme talimatları için uyguladığı faiz oranları önemli ölçüde artış gösterdi.

Faiz oranları bankadan bankaya değişmekle birlikte, genel olarak yüzde 2,49'dan başlayıp yüzde 4,42'ye kadar yükseldi. Yapılan hesaplamalara göre, ailenin tüm faturalarını otomatik ödeme talimatına vermesi durumunda aylık 400 ila 500 lira arasında faiz ödemesiyle karşı karşıya kalabilecekleri ifade ediliyor.

12344-001.jpg

OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VERENLER DİKKAT !

Kredi kartlarıyla otomatik fatura talimatı verenler, Şubat ayıyla birlikte faiz oranlarındaki artışa şaşırdılar. Bankaların daha önce belirli bir limitin üzerinde uyguladığı 2 TL civarındaki otomatik ödeme talimatı faizi şimdi artmış durumda. Bankaların yüzde 2,49 ile yüzde 4,42 arasında değişen faiz oranlarıyla otomatik fatura talimatı ücretleri yükseltildi.

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu durum özellikle kış aylarında yüksek gelen faturalarda otomatik ödeme talimatıyla yapılan ödemeleri etkiliyor ve vatandaşların ödediği tutarı artırıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, bankaların komisyon gelirleri yılın ilk ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 158 oranında artış gösterdi.

0x0-kredi-karti-nakit-avans-kalkti-mi-2023-kredi-kartindan-nakit-avans-kullanimi-hakkinda-yeni-duzenleme-1684411932928.jpg

BANKALAR TEK TEK MESAJ GÖNDERDİ !

Yeni faiz oranlarıyla ilgili bilgilendirme mesajları müşterilere iletilirken, bankaların internet siteleri de güncellendi. Örneğin, 1000 TL'lik bir fatura için BSMV ve KKDF hariç en yüksek 44,2 lira, en düşük ise 24,9 lira ekstra faiz ödemeniz gerekebileceği belirtiliyor.

Güncel fatura ödemelerinde vergiler dahil edildiğinde, 953 TL'lik bir fatura için 42,31 lira, 118 TL'lik bir fatura için ise 5,23 lira işlem faizi alındığı ortaya çıkıyor. Ailenin tüm faturalarını otomatik ödeme talimatına vermesi durumunda aylık 400 ila 500 lira arasında faiz ödemesi yapmaları gerekebilir.

Bankacılık sektörü verilerine göre, Ocak ayında ücret ve komisyon gelirleri yüzde 158,1 oranında arttı. Bununla birlikte, sektörün karı yılın ilk ayında yüzde 18,6 oranında geriledi. Bu düşüşte, kredi karşılıklarındaki yükseliş ve 11,7 milyar TL'lik ticari zarar etkili oldu.

Özel mevduat bankalarında yıllık bazda kar daralması yüzde 50,4 olarak gerçekleşirken, yabancı mevduat bankaları yüzde 14,4 oranında kar artışı gösterdi. Kamu mevduat bankalarında ise yıllık bazda kar daralması yüzde 68,2 oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.