Android'den flaş karar

Android'den flaş karar
Google'ın yeni kararıyla beraber alışık olduğumuz Android logosu değişti.

Shiftdelete'de yer alan habere göre, 2019’da Google, mobil işletim sistemi için yeni bir marka kimliğini duyurdu. Bundan tam dört yıl sonra Android logosunu yeni bir yazım tarzı ve ikonik yeşil robot kafasının 3D versiyonuyla güncelleme kararı aldı. Google’ın şaşırtıcı kararı ile Android logosu değişti.

Öncelikle Android logosundaki “android” ibaresini değiştiren Google, bu alanda baştaki a’yı büyüttü. Bununla da kalmadı ve logoya gelen yeni yazı tipiyle beraber n ve r harfleri ekstra bir biçimde yuvarlandı. O çok ünlü yeşil robota gelecek olursak robot kafası da elden geçirildi ve daha fazla öne çıkan 3D bir yapıya gidilme kararı alındı.

android-logosu-degisti-1-1536x768.jpg

Google “yeni marka kimliğini” doğruladı ve gelecekte adını daha çok duyacağımızı söyledi. Öyle ki şirket “Yeni marka kimliğimizin bazı unsurlarını, bu yılın başlarındaki CES standımız ve dijital reklamlar gibi diğer kampanya malzemeleri dahil olmak üzere çeşitli yerlerde sergiliyoruz. Önümüzdeki aylarda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak.” açıklamalarında bulundu.

Bu yeni Android logosunun ne zaman tüm cihazlarda kullanılacağı ise merak konusu. Yeni logo muhtemelen tüm Android cihazlar için açılış ekranında görünecek. Bu açılış ekranında şu anda “Powered by Android” ibaresi görünüyor. Google’ın güncellemeyi bu yıl içinde Android 14 ile birlikte getirmesi de kuvvetli ihtimaller arasında.

android-logosu-degisti-2-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.